Werkwijze

In een liefdevolle en veilige omgeving, waarin je helemaal mag zijn die je bent, kun je dichter bij je voelen komen. Dit op jouw eigen tempo en op een manier die jou past.

We kijken naar je hulpvraag en gaan aan de slag richting jouw verlangen en ontwikkelingsvraag. Dit doe ik door gesprek, aanraken op de behandelbank, ervaringsoefeningen of het werken met materialen.

In de intake ontdekken wij samen hoe jij voelt, denkt en doet en kun je kennismaken met mij en mijn manier van werken. Na de intake kijken wij samen naar de doelen waar jij naar toe wilt groeien.

Ieder consult start met een gesprek waarin dat wat jou bezighoudt in het Hier en Nu het uitgangspunt is. Daarna maken ervaringsgerichte oefeningen aan den lijve voelbaar, hoe jij met jezelf en anderen omgaat. Het geeft inzicht hoe jij in het leven staat en welke gedragspatronen je wilt aanpassen om je verlangen te verwezenlijken.

Het aanraken op de behandelbank is een onderdeel van de haptonomische begeleiding. Je ligt op de behandelbank en ik raak je aan op je rug, benen of buik. Het liefst op je huid omdat het je direct in contact brengt met je eigen lichaam en je beleving. Je leert luisteren naar wat er in je lichaam voelbaar is en wat je beleeft in het contact. Ervaringsoefeningen in de ruimte en met materialen laten je aan den lijve ervaren wie je bent in voelen, denken en doen. Je wordt uitgenodigd nieuwe mogelijkheden in jezelf aan te spreken.

Met deze inzichten ga je in je eigen leefwereld oefenen met het leren van nieuwe vaardigheden. Je hoeft niemand anders te worden maar naast je vertrouwde patronen leer je ander gedrag ontwikkelen zodat je nieuwe mogelijkheden erbij krijgt. Je zal meer contact met jezelf en je lichaam ervaren waardoor je vitaal, evenwichtig, soepel en blij in het leven kunt staan in relatie met de ander.

Ik loop een stukje met je mee en begeleid je in het zoeken naar een gezond evenwicht in voelen, denken en doen.