Haptonomische begeleiding voor podiumkunstenaars

Voor ‘performers’ in de Kunsten is het essentieel om in contact te zijn met zichzelf en het lichaam om vanuit lichamelijke aanwezigheid te communiceren en de ander te raken. Met de haptonomische begeleiding werken wij aan het voelend aanwezig zijn zodat je jezelf ‘echt’ laat zien en overbrengt wat jij van binnen te vertellen hebt. 

Het ‘bezielde’ lichaam is het instrument waarmee ieder die werkzaam is in dans, muziek of theater zich uitdrukt. Maar luister jij echt naar wat jouw lichaam vertelt? Of gá jij maar door, en ben je gericht op presteren. Onderdruk je de signalen die je lichaam geeft om alsmaar je grenzen te verleggen? Of probeer je aldoor te voldoen aan een ideaal of speel je een ‘rol’. Ben je gevoelig voor het oordeel van de ander? Hoe ga je om met druk? Perfectionisme en het altijd ‘goed willen doen’ geeft spanning en vernauwing in het lichaam en blessuregevoeligheid kan daardoor toenemen.

Voelen doe je niet met je hoofd maar met je lichaam. Dat geeft gronding en veiligheid waardoor je meer rust ervaart en helemaal je eigen lichaam kunt bewonen. Je hoeft minder bezig te zijn met oordelen van jezelf en je af te vragen of het allemaal ‘wel genoeg’ is.

Wie ben jij en wat heb je te vertellen?
Haptonomische begeleiding voor ieder uit de dans, muziek en theaterwereld draagt bij aan de ontwikkeling van authenticiteit en ‘eigen kleur’. Door bewust te worden van lichaamssignalen, gevoelens, emoties en gedragspatronen kom je in contact met wat er in jou zelf gebeurt en ga je voelen wie je echt bent. Deze groei van jou als mens zorgt ervoor dat je optimaal gebruik kunt gaan maken van jouw talent en kunt tonen wat jou zo inspireert. Het voelbaar worden in wie je bent zal bijdragen aan meer vrijheid, plezier en authenticiteit.