Over mij

Ik ben Corine Eijsermans en altijd geboeid door persoonlijke ontwikkeling, ‘bewegen’ en verbinding met de medemens.

Via mijn zoon kwam ik in aanraking met haptotherapie. Tijdens zijn middelbare school werd hij begeleid door een haptotherapeut omdat hij last had van angst en spanningsklachten. Door de begeleiding kwam hij meer in contact met zijn lichaam en werd hij minder (faal)angstig, wat zijn schoolprestaties bevorderde. Hij werd een blijer mens en kon meer in het leven gaan stáán en eigen, passende keuzes maken.

Deze positieve ervaring bracht mij tot het onderzoeken en gaan volgen van de opleiding tot haptotherapeut bij het ITH in Nijmegen.

Vanuit mijn jarenlange achtergrond in de dans, het dansvakonderwijs en het werken met verschillende doel- en leeftijdsgroepen heb ik veel ervaring in het werken met het lichaam en interactiedynamieken. De dans brengt mij uit het hoofd en in mijn lijf en in direct voelend contact met mezelf, de ander en de omgeving. De dans is voor mij een uitdrukkingsvorm waarin ik contact kan maken met mijn kracht en expressiviteit. In het lesgeven in dans zijn de ontwikkeling van ieders eigenheid en unieke kwaliteiten belangrijke drijfveren voor mij.

Als haptotherapeut begeleid ik jou om bewust te worden van wat het lichaam vertelt en wat er gevoeld mag worden. Meer uit het hoofd en in het lijf. Ik help weer in beweging te komen waar je vast bent geraakt. Om helemaal tevoorschijn te komen en te worden wie je in de kern bent.

Mijn begeleiding is warm, open en betrokken en indien nodig kan ik speels en dynamisch zijn. Ik geef ruimte aan jouw ontwikkeling. Met verwondering loop ik een stukje mee in jouw proces naar het worden van een vitaler, blijer en vrijer mens.

Naast mijn werkzaamheden als haptotherapeut ben ik werkzaam als docent moderne dans bij Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam.