Over mij

Ik ben Corine Eijsermans en ik kwam in aanraking met haptotherapie via mijn zoon. Hij werd destijds begeleid door een haptotherapeut en ik werd diep geraakt te zien hoe hij meer in zijn lichaam kwam en minder angstig werd, wat zijn schoolprestaties bevorderde. Hij werd een blijer mens en kon meer in het leven gaan stáán en passende keuzes maken. Dit raakte mij zo diep dat ik op zoek ging naar een studie haptotherapie.

Ik voelde de wens om mensen middels ervaringsgerichte oefeningen in contact te brengen met zichzelf, hun voelende vermogens en hun eigen lichaam, en hen op een respectvolle en liefdevolle manier te begeleiden in het proces van steeds meer jezélf worden en Zijn.

Ik word heel blij als mensen meer verbinding ervaren met zichzelf en de ander en als denken, voelen en handelen meer in balans komen.

Naast haptotherapeut ben ik met hart en ziel werkzaam aan de Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam als dansdocent. Ik heb veel ervaring opgedaan in het werken met groepen en veel mogen waarnemen aan het lichaam. Het lichaam geeft veel informatie en het liegt nooit. Mijn kwaliteit is mensen (weer) in beweging te brengen in de richting die zij graag willen en ruimte te ontwikkelen voor ieders eigenheid en hierin zichtbaar te worden.

Ik heb mijn studie Haptotherapie gevolgd aan het ITH in Nijmegen.