Haptotherapie voor studenten en jongvolwassenen

De fase in je leven waarin je je losmaakt van je ouders en een zelfstandig leven op gaat bouwen is een periode van ervaringen opdoen, vallen en opstaan.

Het is ook een prachtige en belangrijke levensfase waarin je kunt ontdekken wie jij bent, hoe je in het leven staat en hoe je in relatie staat met de mensen om je heen.

Misschien heb je een helder beeld in je hoofd van hoe je zou willen dat jouw leven eruit komt te zien. Of weet je het allemaal nog niet zo goed, en pieker je over keuzes die je moet maken ten aanzien van studie, werk of relaties. ‘Moet ‘ jij van alles van jezelf en wil je voldoen aan ideaalbeelden? Leg jij de lat hoog, ben je een perfectionist en heb je last van druk en stress? Het kan zijn dat je tegenslag te verwerken krijgt, het leven anders verloopt dan je had gehoopt, of dat er moeilijke dingen op je pad komen. Worstel je met het maken van vrienden of met ervaringen op het gebied van intimiteit en seksualiteit?

Ieder mens heeft zijn eigen manier om met moeilijke ervaringen in het leven om te gaan.

Het lichaam kan signalen gaan geven zoals bijvoorbeeld hoofdpijn omdat er iets niet meer in balans is. Misschien roept het gevoelens of heftige emoties bij je op. Maakt het je bang, stop je je gevoelens en emoties liever weg? Ga je te veel nadenken en piekeren, word je somber? Doe je alles liever alleen in plaats van hulp te vragen?

Lees hier verder over mijn werkwijze.