Haptotherapie voor studenten en jong-volwassenen

Middels ervaringsgerichte oefeningen op de behandelbank of het werken met materialen wordt aan den lijve voelbaar wat er bij jou in beweging mag komen.

Voor de ‘aanraking’ lig je op je buik op de behandelbank en raak ik je aan op je rug. Hierdoor word je uitgenodigd met je aandacht naar binnen te gaan en te voelen wat jou raakt en beweegt of wat je als prettig/onprettig ervaart. Het kan je helpen om emoties en gevoelens toe te laten, deze te gaan voelen, herkennen en er woorden aan te geven. Je gaat meer contact maken met jezelf waardoor je ook beter voor jezelf kunt gaan zorgen. Je zelfvertrouwen neemt toe en er kan meer balans ontstaan tussen denken, voelen en handelen.

Middels een ervaringsoefening als ‘positiebepalen’ kun je bewust worden van hoe je in relatie staat met jezelf en de ander om je heen. Ik nodig je uit naar mij toe te komen en jouw manier van ‘in beweging zijn’ luister ik uit.  Je kunt patronen van jezelf gaan herkennen en oefenen met andere mogelijkheden die jou beter passen, zonder dat je iemand anders hoeft te worden. Je voelt bv. aan den lijve hoe het is om je ‘eigen beweging’ te volgen of hoe het voelt om je aan te passen aan de ander.

Haptonomische begeleiding kan je helpen bij levensvragen en je mogelijkheden vergroten om te ‘worden wie je bent maar nog niet helemaal kunt zijn.’ Uitgangspunt daarbij zijn jouw unieke talenten en kwaliteiten. Ik loop een stukje met je mee in de richting waar jij naar toe wilt groeien.