Haptonomische begeleiding voor dansers

Door de aanraking op je rug, liggend op de behandelbank, kom je in contact met jouw beleving en emoties. Je leert luisteren naar wat jij ervaart als ik je aanraak. Voelen doe je niet met je hoofd maar met je lichaam. Dat geeft gronding en veiligheid waardoor je meer rust ervaart en helemaal je eigen lichaam kunt bewonen. Je zelfvertrouwen neemt toe, waardoor je dichter bij jezelf blijft en minder bezig hoeft te zijn met angst voor het oordeel van de ander en of het allemaal wel ‘genoeg’ is. Door minder in je hoofd maar meer in de veiligheid van je eigen lichaam te komen komt er rust en ontspanning.

Met ‘positiebepaling’ als ervaringsoefening word je bewust van jouw gedragspatronen en wijze van ‘in beweging zijn’. Vind je het lastig om keuzes te maken, je eigen wensen te volgen, grenzen te voelen en deze aan te geven? Haptonomische begeleiding kan je hierbij helpen. Je leert je voelende vermogens inzetten en je mogelijkheden vergroten. Zónder dat je iemand anders hoeft te worden. Je wordt uitgenodigd om helemaal tevoorschijn te komen in wie jij bent. Niet wat je belemmert is het uitgangspunt maar jouw verlangen, talenten en mogelijkheden.

Word je geraakt door een van deze thema’s? Herken je iets van jezelf in deze tekst en zou je willen onderzoeken of Haptonomische begeleiding iets voor jou kan betekenen neem dan gerust contact met mij op.